Bizonyos dolgom tele bizonyos poliptikusokkal
2016. április 06. írta: V maszkja

Bizonyos dolgom tele bizonyos poliptikusokkal

Miért is gőzöltek be a tanárok?

Üdv!

Ki vagyok? Kit érdekel? Miért vagyok itt? Mert ezt tartom a legjobb dolognak, amit tehetek. Elérek vele valamit? Nem t'om, de remélem legalább egy pár gondolatot ébresztek.

Jó rázós témába vágok bele, ami engem közvetlenül érdekel, érint. A tanárok lázadása. Magam is az vagyok, és az kell mondanom, szerettem és élveztem a munkám. A kapott visszhangok szerint jó is vagyok benne. Csak a munka  szeretete múlt el.

Kezdjük is akkor!

Első pont! Fizuemelés! Phú az a fizuemelés! Azóta is nyomatja hetente az agymosó képadó készülék, ami mindenki házában megtalálható. Micsoda fizuemelés! Totál milliók vannak a számlákon! Forog a kacsalábon a palotám. És három Ferrari fajtájú paci van a garázsban... Ahha... Ja...  Max a "Need for Speed" nevű billentyűkoptató app részeként. A palota majd más cím keretein belül beszerzésre kerül.

Ízlelgessük a szót. Fizuemelés!

Kérdés. Ha valaki többet dolgozik, és ezért kap több pénzt akkor az fizuemelés?

Az én világomban nem!

Volt is röhögés a tanáriban. Fő kérdések valák. Ezek mit szívtak? (Mert akkor mi is kérünk az anyagból.) Ezek azt hiszik, hogy ezt bevesszük? (Bevettük!)

Sokan féltettük a munkánkat. Szánkat befogtuk. Majd meglátják, hogy nem működik. Aztán törlik a fenébe az egészet.

Hááááááááááááááááááááááát... nem!

Közben a helyzet éleződött. A türelem a tárgyi tartalékokkal együtt elérte a béka fenekét. Az eszesebbek menekültek. Az elhivatottak reménykedtek. Az erőtartalékok valamerre a padló környékére kerültek. A különböző fejlesztési ötletek kísérleti módszerek kisikkadtak. Maradt a túlélésre játszás.

Ééééééééés reklámozták a hatalmas fizuemelést!

Ahha... minden szeptemberben valamerre a infláció körüli mérték. Fizuemelés... Aha...

De dolgoztunk 26 órát plusz 8 órát, ami tanszoba+korep+admin (utóbbi az osztálynapló vezetésére talán elég), ez 32 óra. Ahha... és kimaradt. Az óratervezés (legjobbaknak is kábé 30 perc / tanóra, ha mindent az előírások szerint csinál, de csak összecsapja a dolgot akkor), feladatlap készítés,  dogajavítás, személyes továbbképzés (ezt saját zsebből), táboroztatás, teremdekoráció, versenyeztetés, programszervezés, biodíszleti feladatok (általában nebulókkal együtt), szülővel való kapcsolattartás, tanácsadás, értekezletek, portfólió, oklevelek, naplón kívüli tanügyi dokumentumok, éves tervek, jelentések, szabályozások magolása (SZMSZ, Ped Program, Törvények). Ja, mielőtt felejtem, mindez mellett illik a tantárgyunkkal kapcsolatos kutatásokat, fejlesztéseket szemmel követni. Asszem a nagyja megvan.

Nem, tényleg nincs van túlterhelve az átlagos tanár. Nehem! Ugyan, esténként kiolvasok három regényt és megnézek tíz filmet. Unatkozom! Egyáltalán nem vagyok fáradt!

De van életpályamodell, ami miatt megéri az egész. Ja... és hol van az élet az egészből? Mert én nem látom benne. Valaki adjon már egy mikroszkópot!

De a fizu az áldott fizu megint emelve lett...

Most majdnem valami "szép" került a képernyőre.

Az épület beázik... párszor már szóltunk. Megnézték. A javítást azóta várjuk. A megnézés volt olyan másfél-két éve! De a kávésbögrém majdnem beregisztrálták mint a KLIK tulajdonát... A jobb állapotú bútorok egy részét vitték is, hogy legyen valami, amin a tankerületisek ülnek... Valakinek megtetszett volna a kévésbödönöm?

Pista, a karbantartó, majdnem szívbajt kapott amikor ömlött a víz a konnektorból. Az egyik kapcsolódoboz többször sistergő hangot adott magából. Javítás, csere nem történt. Nincs pénz. Agyonvágatom magam a 220-al akkor talán lesz? Bocs, ennyire nem vagyok elhivatott.

Több pénzt költünk az oktatásra... Ahha... akkor valaki magyarázza meg. Miért kisebb az a szám,ami az oktatási kiadások mellett van? Matekban ennyire rossz lennék?

De a fizu megint emelve lett...

Hé! Ezt az emelést már egy hónappal ezelőtt is emlegettétek.

A gyerekeknek többet kell tanulni. Hogy egy bizonyos vizslát idézzek.

"Hö?"

Nem a kompetencia szót emlegették nem olyan régen agyba főbe? Hááááát mindenre van idő. Csak épp a kompetenciára nem. Adatokat kell bifláztatni nagy tételben. Amit sosem tanul meg a lurkó használni. Erre sem teljesen elég az idő. De nem az a lényeg. Legyen hűséges alattvaló. Bocs. Amíg a poliptikusok engem nyúznak engem nem érdekel. Legfeljebb elhúzok! Londonba tányért mosogatni! Jobb fizuért! Nyugodtabb körülmények közé...

Amikor a diákjaim jövőjét kezdik tönkretenni, akkor kerül le a kesztyű.

De volt fizuemelés!

Már bocs, kedves poliptikus, nem érdekel. Először szépen kértük! Rossz körülmények, rossz szervezés, rosszul megszabott szabályok. Rossz vége lesz.

Lehurrogtatok.

Feltámadott a tenger! Reméljük viharra nincs szükség!

Mert a tanárok már így éreznek!

sj1svim.gif

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vlakosztalya.blog.hu/api/trackback/id/tr598574412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása