Lopni! Megyünk lopni! A fityinget, meg a váradit!
2016. április 29. írta: V maszkja

Lopni! Megyünk lopni! A fityinget, meg a váradit!

Bocsesz most munkából írok!

Tudom jön is a kőzápor, hogy, miért, megy hogy merek nem a gyerekkel foglalkozni, hogy merek ilyet tenni.

Ámberek! Évek óta cseszegetnek, állam, hogy többet tanuljon gyerek, közben próbálom a gyerkőcöt védeni, mert annak gyakran túl sok. Kevésbé rátermett szülő, utódja nem tanul, (Nem is szorítja azt rá!) de adjak ötöst vagy lesz nagy kampeca. (Bocs a semmire, nem adok kapánál jobbat!) Megszoktam már a dolgot. (Aki jó jegyet akar nálam az elkezd gondolkodni, vagy marad ahol van.) Apropó, ha többen csinálnák utóbbi megvetett tevékenységet, akkor nem lennénk ott ahol vagyunk.

Nyugi napközi, házi feladat megírása fázisban. Itt van velem szembe mind a 23 kópé! Jó, abból 2 db hiányzik szóval csak 21! Cucc le van már papírozva. Minden sínen! -Hé! Béci nem másolunk! Klaudia, Anikó nem a szomszéd kisfiút beszéli ki, azt majd, ha láttam a házit!- Szóval nyugi van a rutin fennáll. Már az arcvonásaikból tudom melyik mit csinál, mit akar. Dzsásztin... Komolyan ez a neve! Szóval Dzsádsztin pont az ajtót méregeti. Már megint meg akar pattanni. Oké, megértem, hogy szereti a focit, de most jöttünk be, majd ha megyünk vissza ki, akkor majd folytathatja. Vekkkentor bácsival biztos jól megértenék egymást. Igaz Vekkentor bácsi biztos elborzadna tőle. Szegény gyerek kábé havi egy az-az 1! alkalommal kerül kádba. Ha! A többit nem akarja tudni az olvasó. Higgye el! Komolyan nem akarja tudni!

Pill, gyerek jön ki. -Béci tudom jól, hogy ez másolat! Radírt neki, és számold ki! Tamás! A harmadik feladatod rossz, kérlek számold újra! ... Szívesen Tomi! ... Nem Béci, nem érdekel a duma! Már mondtam mit gondolok a hazugságról! Ülj le! számold ki! Ha nem érted, gyere hozzám, segítek! Nem, a segítség nem azt jelenti, hogy megadom a válaszokat! Peti! Nem hallom azt az olvasást!-

Szóval vissza témára. Vagyis majdnem... -Béci komolyan ne másold. Tamás házija a 23-ik oldalon van. A tied a 22-ik! Esik már a dolog lefelé?-

 Komolyan ezt a Bécit is imádná Vekkentor bácsi és egész csapata. Pont az a fajta, aki nem tud, és sajnos nem is akar gondolkodni.

Ja, cím. Igen, tudom, felkapott téma mostanság. Kiderült, hogy kedves vezetőink megint lopnak. Gyerekek! Ez nem hír! Évek óta tudjuk, hogy ez így megy minálunk Magyarországon. Aki, dolgozik az majd meg pusztul. Alsó réteg eléldegél a gyerektartásból és a segélykéből. Cserébe megválasztja az elitet, aki meg lop mindent ami mozdítható. Esetenként azt is ami nem. (Értsd: Földárverés és hasonlók!)

-A gombostű a helyén marad!-

Most legújjabban kedves vezető elitünk rászált az újságiróinkra, mert mertek kellemetlen kérdéseket feltenni. Közben elszámolták magukat, hogy az újságíró kezében van a világ legerősebb fegyvere. Pontosabban két legerősebb fegyvere. Van esze meg tolla.

Majd megpusztultam a röhögéstől, amikor a reggeli újságban olvastam. Hogy egy bizonyos párt kikéri magának! Hogy ilyen kérdéseket mernek nekik feltenni ezek a pofátlan újságírók!

News Flash! Az újságírónak ez a dolga!!!

-Matyi felszál az a röpcsi... na azért, mert megyek haza a pörzsölőért! Aztán lepörzsölöm azt a légierőt a padodban!-

Na ezen jót nevettek a lurkók. Máris jobb a hangulat!

Megértem őket, tavasz, szeretnének futkosni. De a házi sem írja meg magát! Meg a vers sem megy be a fejbe magától! Sz'al, ilyen ez a popszakma!

Nem értem ezeket politikusokat... Egy fenét! Értem őket! Többet akarnak maguknak és kevesebbet mindenki másnak! Törikönyvet ki kéne már végre nyitniuk, mert amit csinálnak az veszélyes! Az oktatást lebutítják a tanárt elnyomják, hogy minnél több nem gondolkodó, irányítható ember legyen. Aztán lophatnak szabadon!

Chauchesku diktátor bácsiról biztos hallott az olvasó. Főleg az uralkodása végén megesett forradalomról. Ez történik amikor a könnyen irányíthatő tömeg bepörög a lopkodó főnökökre. Vagy épp egy társadalmi kísérletben veszünk részt? Ahol azt a pontot keresik ahol a nép begurul és lerendezi a vezetőséget? Ha az a cél, akkor csak így tovább! A nép már apátiában van. Csak át ne csapjon dühbe! Főleg tömegesbe!

-Mondottam; gombostű helyén marad!-

Aztán regélnek az országház méltóságáról. Bocs, egy csapat szavazógépnek nincs méltósága! Majd akkor lesz, amikor reformkori ősapáink stílusát látom, akik ténylegesen az országért és a benne élő népért vitáztak! Akkor lesz méltósága!

Gyerekek ideje felfogni. Aki magas tisztségben van az is szolgál. Szolgálja embertársait. Dugovics Titusz (To'om legenda!) nem a királyért ugrott le annak idején! A családjáért, a szeretteiért! Azért mentek az önkéntesek háborúba, mert a családtagjaikat akarták megvédeni. Azért nemes az országért kinyiffantani magunk, mert az embertársainkért tesszük, ha tesszük! Az ország arra szolgál, hogy a benne élő embereket, állampolgárokat megvédje, és ellássa! A lakosság az érdekeit megvédje. Más népek érdekeivel szemben képviselje! Erre való az ország! Nem arra, hogy pár ember, jól megkopassza a többit!

Az éppen regnáló kormány pedig csak kiszolgálja a rendszert.

-Okés Tomi... igen... ez jó! Természet kész? ... Olvasás? Király! ... Fél óra múlva neked kezdődik a karate. ... Igen, mehetsz. Bea! Karate! Okés K. Tamás és N. Beatrix .... órakor távoztak.-

Jó! Tovább!

-Sziasztok!-

Ott jártam, hogy a regnáló kormány csak kiszolgálja a rendszert. Akkor mire ez a nagy mell? Mellesleg, nem a regnáló kormány emlegette pár éve, hogy alázazzal kéne szolgálni? Atyám! Szent Isten! Micsoda irónia!

-Gyerekek, kimegyek röhögni! Mindjárt jövök! Balázsé a parancsnokság!-

...

...

-Vok! Igen, Armandó! Házi kész? ... Hadd lássam! ... Ahha... Ez okés! Olvasás megvan? Jó! Itt a kúcs! Vegyél ki a szekrényből valami játékot! ... Szívesen!-

Asszem mára ennyit írok! Rövidre fogva. Ámberek, ébresztő! Az ország a benne élő lakosság tulajdona. Ha pár ürge lopja a közpénzt, akkor a te pénzed is lopja. Miért? Mert a kórházat, iskolát, öregek otthonát, játszóteret, s a többit az áldott lakosság által összedobott pénzből építik és tartják fenn. Ha egy agyamputált huligán hazavág egy buszmegállót, akkor saját magát károsítja meg! (Közben azt hiszi, hogy nagy legény! Küldje már valaki a második világháború idejére! Akkor a rombolás legalább kihívással járt, mert visszalőttek! Ja, há úgy már nem buli! He?)

Emberek szerintetek ki tudja a meg nem nevezett tolvajt megfékezni? Természetesen az, aki az adót fizeti! Ismerjük a frázist és remélem ízlelgetjük is!

Hiába fenn a gálya,

S alul a víznek árja.

Azért a víz az úr!

Gyors megjegyzés: Először bezárom a kupolát. Jó, reteszek ráhúzva! 

Természetesen az íromány nem a munkahelyemen született. Nem vagyok hibbant! A nevek is fiktívek, bár a helyzetjáték nem teljesen!

Bunker lezárórendszere élesítve! Jöhet a KŐZÁPOOOR!

A bejegyzés trackback címe:

https://vlakosztalya.blog.hu/api/trackback/id/tr398666730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása