Bizonyos dolgom tele bizonyos poliptikusokkal II.
2016. április 14. írta: V maszkja

Bizonyos dolgom tele bizonyos poliptikusokkal II.

Gyerök edisön

Nem értek túl sokat a politikához. Bár apu gyakran káromkodik bizonyos politikusokat emlegetve. Ahogy kezdek felnőni kezdem megérteni miért. Utóbbi évben annyira sok időt töltök a suliban, hogy másra már szinte időm sincs. Biflázok, meg magolok, de értelmét valamiért nem tudom. De ugrok is az elejére amikor kezdődött.

Jól emlékszem három éve májusban bejött az órára a matektanár, valami húszas pasi. Tök jófej volt majdnem mindig. Feleletkor egy igazi s*ggfej volt. De élveztük az óráit. Saját maga megfogalmazása szerint. "A matek alapjai dögunalmasak! De nem ha telepakoljuk humorral!" Amit az első órán mondott be is tartotta. Az órákat végigröhögtük. Még a házit is próbálta valamivel feldobni. Az amúgy siralmas hármasom nála megvolt négyes.

Szóval bejött a tanár. Elég morcos arca volt. Megrezzentünk. Furcsáltuk is mert ált' mindig fülig értő vigyor volt a pofáján. Még a totál belezúgott csaj is megszeppent. Leült a tanári asztalhoz, mi meg vártuk a végítéletetet. Legalábbis így csúfoljuk a dolgozatosztást, vagy a letolást.

Két dolgot kért. 1. Zárjuk be az ablakot. 2. Dugjuk be a fülünk jó alaposan.

Mit mondjak... Az osztály azóta is csodájára jár Zolibá' káromkodásának. Aki, mellesleg az szeptemberben felmondott. A face szerint most valahol Londonban tanít.

Először csodálkoztunk, hogy miért ment el, de pár év után és kicsit megindulva a felnövés útján már teljesen megértem, és legfőképp megtapasztalva a mostani őrületet... Teljesen megértem!

Nem akart részt vállalni abban ami most van.

Most az van, hogy reggel héttől délután négyig iskola, aztán tanulás. Mire a dolgom végére érek addigra este nyolc. És még csak azt sem tehetem meg, hogy nem gürizek. Állatorvos akarok lenni. Lehet nem olyan mint a sima doki, de ehhez is nyomni kell a gürit, hogy elérjem.

Este annyi időm van, hogy felnézzek a facere és kicsit toljam a cs-t osz kész. Haverokra nuku idő. Amúgy is, este megpróbálnék kilógni az ősok agyonvernek.

Szóval jeee az időm a kukába. Pedig szeretnék a haverokkal lógni, focizni. Felnövök amúgy is húzok! Apu is kint dolgozik. Szerinte bolond az, aki nem megy külföldre dolgozni.

 Amit tanulok. Már bocs, semmi értelmét nem látom. Kit érdekel mikor volt az az "Aranybulla", vagy miről szól az Egri Csillagok. A Harry Pottert simán kiolvasom két hét alatt, mert érdekes. De az a Gárdonyi féle izé... Brrr...

Igaz a töri óra végén amikor Rózsi néni mesél, hogy milyenek voltak régen a dolgok, na az érdekes. Egyszer kétszer tanárnéni el is szólta magát, hogy hova kívánja az "anyag" -akármit is jelent az- egy részét. Többször emlegette, hogy nincs idő kompetenciázni.

Igaz ezt már több tanáron látni, hogy mostanság valahogy nem mosolyognak annyit. Az órák is unalmasabbak. Amióta kiégett a bioszteremben a digitábla azóta maradt a kréta, meg az a pár száz éves roncs. Az órát inkább átalszom. Odahaza a gépen sokkal jobban meg tudok tanulni mindent.

Infóteremben meg még krétatábla sincs. Marad a diktálás. DOS-t meg hasonló marhaságokat tanulunk. Ki használ mostanság DOS-t. Keresgélünk a neten. Jó vicc. Mintha magamtól nem tudnám bepötyögni, hogy "google".

Egy kérdés. Mikor fogom ennek az egésznek hasznát venni.

Ja még valami. Év végén jön a nagy kompetenciamérés. Már egy hónapja ezzel drukkolnak minket a tanárok. Pedig azt mondják semmilyen módon nem hathat rám. Akkor minek törjem magam. Asszem beadom üresen. Legalább lesz időm lazítani. Van is az az érdekes kutyás játék a telefonomon, amit épp letöltöttem...

A bejegyzés trackback címe:

https://vlakosztalya.blog.hu/api/trackback/id/tr288615192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása