Sztrájkolunk yeeeee!
2016. április 20. írta: V maszkja

Sztrájkolunk yeeeee!

Igen, igen, igen! Végre megindult a dolog, amit három éve kellett volna megtenni!

Az eredményre igaz még várni kell. Olyan egy-két hét még kell. Sajna voltak országrészek, ahol elég kemény fenyegetőzések voltak. A leghíresebb ilyen eset az a somogyi volt, de még sok-sok helyen megtörténtek hasonló akciók. Polgármester, tankerületvezető, igazgató, stb. Vagy ilyen vagy olyan formában fenyegetőzött.

Más helyeken az információ visszatartásával, törvényi trükkökkel sikerült többé-kevésbé megtorpedózni a dolgot. Jól leste a kedves olvasó. Törvényi trükközéssel is akadályozták, a sztrájkot, nem csak a megszokott megfélemlítéssel. Utóbbit már lassan megszokja az ember.

Eigen, ilyen dolgok is voltak.

Vitázott már valaki elvetemült liberálissal? Csuda népség! Vannak dolgok amiket jól dörrentenek. Csak azt nem látják be, amikor nem. Amolyan, "Ahha, lehet igazad van, de a második bekezdésben ejtettél egy veszőhibát, úgyhogy nekem van igazam!"stílusban funkcionálnak.

Na ismerőstől hallottam ilyen esetről is. Kollégák elfelejtették betartani a sztrájktörvény egy az-az 1. db pontját. (Ami mellesleg nevetségesen apró.) És mivel ez megtörtént, a szerdai akciót ezáltal tiltottá nyilvánították. Ja. Hogy erről az egy pontról a munkavállalót nem tájékoztatták? Az mellékes...

Hééé emberek! A sztrájk munkavállalói jog. Annak szabotázsa, vagy sztrájk esetén kirúgással fenyegetni a sztrájkoló dolgozót törvénytelen. Ha a kirúgás megtörténik akkor jöhet a munkaügyi per, ami nem a cégnek fog kedvezni.

Mellesleg, ha eddig olvasta firkálmányom egy velem kevésbé egyetértő egyén, és most engem átkozna. Hé koma! Ne légy idióta!  A sztrájk a dolgozónak sem jó, mert nincs fizu! Teljesen jogosan! Csak arra van kitalálva, ha a munkáltató elvárásai irreálisak, és nincsenek egyensúlyban a juttatással, és a már említett munkáltató nem ért a szép szóból, na akkor lehet ehhez nyúlni. Így is lehet nyomást gyakorolni!

Tovább átkozod a pedagógust? Akkor vedd ki a gyereket és taníttasd magad! Előre is sok szerencsét, kellemes migrént!

Tudom. Bunkó voltam!

De tudom, hogy mivel jár, ez a biznisz. És minden jajgatásom ellenére azért mégiscsak szeretek a lurkókkal foglalkozni.

Vissza a témára.

Fenyegetőzés jobbról, balról. Kedves fenyegetőző, politikusok, tankerületvezetők, helyi kiskirályok. Lehet minket kirúgni! Tessék csak!

DE!

Ne felejtsétek el! A legtöbb tanár a magyaron kívül más nyelvet is beszél. Ha pedig mi pattanunk, akkor honnan akasztotok le több ezer pedagógust? Egyes országrészeken már így is kezd hiányszakma lenni, szóval...

Amit írtam az azonban nem csak a tanárokra igaz, hanem minden szakmára. Irigykedés helyett dögönyözni kell azokat a munkaadókat. Keresni a lehetőséget, javítani mindenen, magunkért, -és most mindenki vegyen mély levegőt- és a munkaadónkért is! Hisz egy megadott szempontból neki is jó, ha megfizeti a munkát. Boldog dolgozó = Jobban ellátott feladatok.

Ha valaki nem próbálkozik, hanem mindig befogja a száját. Az ott is marad ahol van. Ha valaki nem áll ki az érdekeiért, az kihasznált ember lesz. Akkor meg kedves emberek, álljatok ki magatokért!

A fújjolók meg gondolkozzanak már végre el azon, hogy többek között a gyermekeikért is állnak ki azok az átkozott tanárok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vlakosztalya.blog.hu/api/trackback/id/tr38647996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása